Hoppa till innehåll

SD Skövde föreslår att flygplats blir Motorpark

8 september, 2010

I en debattartikel i Skövdes lokaltidning SLA, presenterade Sverigedemokraterna i Skövde ett av lokalmanifestets mer intressanta förlag, där man föreslår att man skall omvandla en kostsam och dåligt utnyttjad flygplats till en Multi-arena för motorsport. Debattartikeln finns att läsa i sin helhet nedan:

Bygg om flygplatsen till Skövde Motorpark

Skövde är för många känt som staden där Volvos motorer tillverkas. Tänk om vi kunde ta tillvara på den motortradition som Skövde besitter. Tänk vad det skulle kunna betyda för orten i PR och näringslivsintäkter att kunna hålla tävlingar som t ex STCC och Pro Superbike med publiksiffror runt 50-60 tusen, som dessutom sänds på TV.

Skövde har en flygplats som varje år kostar Skövdes invånare flera miljoner kronor i underhåll, trots att den i princip inte används för kommersiell flygtrafik. Därför föreslår vi i Sverigedemokraterna att man öppnar upp för en projektering att omvandla flygplatsen till en modern multi-arena för motorsport. Att samla flera motorsporter på ett och samma ställe har många fördelar, inte minst att man kan samordna parkeringsplatser, läktare, lokaler o.s.v.

Vår vision är att vi skall skapa en arena som kan husera stora tävlingsarrangemang i banracing på två och fyra hjul. Bygger man en bana är 1/3 av beläggningen redan på plats.  I nästa etapp ser vi möjligheten att komplettera anläggningen med t ex Motocross och Speedway. Man skulle även kunna inhysa regionens körskolor som där effektivt kan bedriva sin körkortsutbildning med moderna halkbanor. Givetvis skall flygklubbar kunna fortsätta sin verksamhet, även om man får dela på tiden. Användningsområdena är många, synergieffekterna ännu fler.

Stora motorevenemang drar till sig besökare från alla landsdelar. Motorturismen kommer att bidra till Skövdes fortsatta utveckling och näringsverksamhet. Samtidigt kan vi ge hela regionens motorintresserade ungdom möjligheter att utveckla och utöva sitt intresse vilket precis som andra idrotter har ett högt samhällsvärde.

Man ska vara medveten om att detta är ett stort projekt som inte sker över en dag. Tanken är heller inte att ett bygge ska belasta Skövdes skattebetalare utan finansieras av näringsliv och privata intressen. Givetvis ser vi det som en förutsättning att Skövde kommun är både delägare och delaktiga, framför allt i en utvecklad ungdomsverksamhet.

Sverigedemokraterna Skövde, genom

Jan-Åke Johansson

Josef Fransson

No comments yet

Lämna en kommentar