Hoppa till innehåll

SD vågmästare – Schlingmann fortsätter flörta med MP

3 augusti, 2010

I en opinionsmätning gjord av Aftonbladet/United minds, i samarbete med Clint, får Sverigedemokraterna inte mindre än 6,5 % av väljarnas sympatier och ser därmed ut att bli vågmästare mellan två nästan jämnstora block. Givetvis så uppkommer frågan hur regeringsmakten skall sättas samman efter valet och av nästan lika förklarliga skäl så är respektive partis partisekreterare besvärade av att spekulera i ämnet. Per Schlingmann, partisekreterare M, fortsätter dock att flirta med MP för att sitta kvar vid makten. Då han får frågan ”Kan ditt parti tänka sig att samarbeta över blockgränsen och i så fall med vilket parti?” lyder svaret

– Det finns ingen anledning att utesluta någonting. Om det uppstår en oklar parlamentarisk situation så tycker vi att det logiska vore att öppna för samtal med Miljöpartiet.

Jag är dock påtagligt nyfiken över hur detta eventuella sammarbete skall upprättas? I vilka frågor skall man förhandla med ett parti vars hela ideologi är dessa raka motsats mot ens egna? Hur skall ett marknadsliberalt parti hitta sammarbetsformer med ett parti som är uppenbart tillväxtfientliga? Jag ser fram emot upplösningen med start den 19 september kl 20:00 när vår vågmästarroll visat sig mer än bara en spekulation!

No comments yet

Lämna en kommentar